Syns du inte så finns du inte

Att synas på nätet har kommit att bli i det närmsta ett måste för företag idag, både för nya och redan etablerade sådana. Hur man väljer att synas kan ske på olika sätt – en del startar en webbshop utöver sin fysiska butik, medan andra startar en blogg där man berättar om arbetet ”bakom kulisserna” i företaget.

Att parollen ”syns du inte så finns du inte” stämmer visas inte minst genom det faktum att påven nu skaffat ett twitterkonto, där han den 12 december 2012 kommer att göra sitt första twitterinlägg under namnet ”Pontifex”. Än så länge har han drygt en halv miljon följare, men det kommer troligen att öka med tanke på att han har 1,2 miljarder ”följare” i verkligheten (i form av katoliker).

Fler sätt att synas

Även om internet är ett ypperligt sätt att synas på, finns det andra, mer klassiska och beprövade sätt som fungerar än idag och som kan fungera som ett väldigt bra komplement till en hemsida eller en blogg. Det kan till exempel handla om reklamprodukter av olika slag, eller presentreklam som det också brukar kallas. Det är enkelt förklarat produkter med ett företags logga eller slogan på, som man kan ge bort till kunder som en present. Många av oss har nog fått en tablettask från en affär eller ett företag någon gång, och det är också vanligt att se reflexer med någon reklamtext på. Men det finns många andra produkter som också kan användas som presentreklam, bland annat:

 

  • USB-minnen. En smart idé eftersom många har stor användning för ett sådant och bär med sig det överallt.
  • Paraplyer. Ett riktigt bra sätt att synas på platser där det regnar ofta – till exempel Sverige.
  • Stegräknare. Signalerar att företaget bryr sig om hälsa och välmående.
  • Pennor. En klassiker som alltid är uppskattad att få!

 

Sådana här gåvor kan man till exempel ge till kunder som handlar i ens butik, så att de känner sig extra ”uppmärksammade”, eller om man hellre vill det kan man ha det liggande för alla att ta – då får man förhoppningsvis en stor spridning av produkterna (och därmed företagets logga). En bra hemsida för att beställa sådana här produkter är axonprofil.se. Det är bra att tänka på att använda sig av produkter som folk har nytta av och använder. En magnet eller en pin till exempel kan låta som en god idé, men sannolikheten är stor att den kommer förpassas till papperskorgen eller en mörk vrå i en låda.